Luovuutta politiikkaan -viikolla päättäjiä kutsuttu käsityökouluihin

Luovuutta politiikkaan -kampanjaviikolla 5.–11.2.2024 taiteen perusopetuksen ja ammatillisen koulutuksen oppilaitokset ovat kutsuneet paikallisia ja valtakunnallisia päättäjiä tutustumaan opetukseen paikan päälle. Kutsujina on ollut myös Taitojärjestön käsityö- ja muotoilukouluja eri puolilta Suomea.

Luovuutta politiikkaan -kampanja nostaa taidetta ja kulttuuria harrastavien ja opiskelevien lasten ja nuorten äänen ja kiinnostuksen kohteet, sekä harrastus- ja opiskelumahdollisuudet osaksi julkista keskustelua. Kampanja lisää tietoisuutta ja ymmärrystä taiteen perusopetuksesta ja kulttuurialan ammatillisesta koulutuksesta sekä niiden merkityksestä mm. hyvinvoinnin, kestävyyden, aktiivisen kansalaisuuden ja demokratian vahvistajana.

Viikon aikana poliitikoille tarjoutuu mahdollisuus osallistua kokemukselliseen tekemiseen lasten ja nuorten taideopetusta antavissa oppilaitoksissa ja keskusteluihin oppilaitosten henkilöstön sekä oppilaiden kanssa. Kukin oppilaitos on suunnitellut oman kampanjaviikon ohjelmansa. Nuorten kanssa keskustellaan myös siitä, miten taiteen tekemisellä voi vaikuttaa.

Taito Etelä-Suomi ry järjestää perjantaina 9.2. Lappeenrannassa myös paneelikeskustelun, klo 16.30–17.30 (Kauppakeskus IsoKristiina, Brahen aukio, K-kerros).
Mukana keskustelussa ovat:
Juhani Junnilainen (Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimiala johtaja)
Sanna Koskenranta (Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja)
Hanna Holopainen (kansanedustaja ja Lpr kaupunginhallitus)
Niilo Ruokoniemi Estradilta
sekä taiteen perusopetuksen oppilaita.
Tilaisuuden juontaa Viivi Seirola Taiteen perusopetusliitosta.

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä Tampereella järjestää yhdessä viiden muun taiteen perusopetuksen oppilaitoksen kanssa Luovuutta politiikkaan –teeman alla tapahtuman nimeltä Luovuuden polut keskiviikkona 7.2.24 klo 17–20.

Lisätietoa kampanjaviikosta:
Luovuutta politiikkaan – Kreativitet i politiken osallistujat – Taiteen perusopetusliitto (artsedu.fi)