Neuloen Nenäpäivä-keräykseen

Tee varpaita lämmittävä hyvä teko ja osallistu neulontahaasteeseen!

Nenäpäivää vietetään, jotta jokaisella maailman lapsella olisi mahdollisuus hyvään ja turvattuun elämään. Iloinen kampanja kutsuu vuosittain suomalaiset mukaan tukemaan maailman kaikista heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Nenäpäivän vietto perustuu ajatukseen, että jaettu huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita ja hauskanpito antaa ihmiselle mahdollisuuden tulla yhteen tekemään maailmasta parempaa. Nenäpäivän merkeissä hyväntekeväisyys saa olla hauskaa ja nostattaa hymyn huulille.

Neuloen hyvää tekemään

Pilkkua, raitaa, koukeroita ja kuvioita! Nenäpäivän nimikkosukat voivat olla tekijänsä näköiset ja mielikuvitusta saa käyttää. Nenäpäivän yhteydessä tehtävä neulominen on jo perinne. Vuosien aikana Nenäsukkien avulla on kerätty rahaa hyväntekeväisyyteen ympäri Suomea.

Tänä vuonna tamperelaisen neulelankatuottajan, Taito Pirkanmaa Oy:n tuotesuunnittelija Minna Ahonen on suunnitellut iloiset ja värikkäät Nenäsukat, joiden varsia koristavat Neniä muistuttavat ihanat ja iloiset pampulat.

Valtakunnallisen Taitojärjestön kautta Nenäsukat saavat näkyvyyttä eri puolilla Suomea. Taito Pirkanmaalla iloitaan, että käsityöihminen voi osallistua Nenäpäivään vaikka neulomalla.

– Sukkien idean lähtökohtana on ilo. Värien kautta ilo livahtaa arkeen ja pallokuvio kutsuu hassuttelemaan. Pallot ovat suhteellisen helppoja neuloa ja toistuuhan se Nenäpäivän teemassakin, Minna Ahonen kertoo Nenäsukkiensa mallin synnystä.

Näin otat osaa haasteeseen:

  1. Voit noutaa tulostetun Nenäsukka-neuleohjeen Taito Shop -myymälöistä. Myymälöiden yhteystiedot löydät klikkaamalla tätä linkkiä. Ohjeen löydät myös
  2. Osta 6,90 maksava digiohje Taito Pirkanmaan tai Taito Shopin verkkokaupasta. Tuotto ohjeesta lahjoitetaan Nenäpäivä-säätiölle.
  3. Myy neulomasi sukat eteenpäin ja lahjoita tuotto Nenäpäivälle. Lahjoituksen voit tehdä helposti esimerkiksi netissä nenapaiva.fi tai Taito Pirkanmaan omaan keräyspottiin tänne.
  4. Neulo villasukat – tai vaikka useammat! Halutessasi voit esitellä taitojasi
    somessa tunnisteilla #nenäsukka #nenäpäivä #näsdagen. Muista myös tägätä Nenäpäivän tili niin saatamme jakaa teoksesi!
  5. Haasta kaikki taitavat ystäväsi mukaan neulomaan.

Nenäpäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 10. marraskuuta, jolloin kutsutaan kaikki viettämään kaikkien aikojen Nenäpäivää.

Nenäpäivää voi viettää esimerkiksi perustamalla omalle kotisohvalle katsomon, jossa viihdytään koko ilta Nenäpäivän suoran lähetyksen parissa – tietenkin kotoisasti Nenäsukat jalassa!

Nyt kaikki neulomaan! Tehdään yhdessä hyvää!