Puikoilta paperille – Miten kirjoitetaan selkeä neuleohje? -luentosarja

Julkaistu

Neuleen mallitilkun silmukoiden laskemista neulemitan avulla, pöydällä sakset ja neulatyyny.

Haluatko neulesuunnittelijaksi?

Taitoliitto järjestää yhdessä Taito-lehden kanssa syksyllä 2024 Puikoilta paperille -verkkoluentosarjan neulesuunnittelun parissa. Luennoitsijoina luentosarjalla nähdään kotimaisen neulekentän kärkinimiin kuuluvat Anna Johanna ja Heli Rajavaara.

Luentosarja jakautuu kahteen erilliseen osuuteen ja yhteensä neljään erilliseen luentoon. Luentosarjan ensimmäisestä osuudessa perehdytään selkeän neuleohjeen kirjoittamiseen Heli Rajavaaran johdolla. Toisen kokonaisuuden luennoitsijana toimiva Anna Johanna puolestaan kertoo, miten neuleohjeen voi skaalata eri kokoihin.

Tämä on kurssikokonaisuus ja siihen sisältyy sekä Heli Rajavaaran että Anna Johannan luennot:

Puikoilta paperille
Miten kirjoitetaan selkeä neuleohje?

keskiviikko 18.9. ja 25.9. klo 18–19.45 
Luennoitsijana Heli Rajavaara.

Kurssilla käydään läpi neuleohjeen rakennetta ja sisältöä teknisen editoinnin näkökulmasta. Opetus toteutetaan työpajatyyppisesti  asiaan pureudutaan käytännönläheisesti esimerkkien avulla.
Kurssin tarkoituksena on avata teknistä editointia ja sen tarkoitusta neulesuunnittelijoille, ja näin auttaa huomioimaan nämä kohdat ohjeen kirjoituksessa  ja saamaan aikaiseksi selkeitä, tarkkoja ja helppolukuisia neuleohjeita.

Puikoilta paperille
Miten neuleohje sarjotaan?

keskiviikko 30.10. ja 6.11. klo 18–19.45 
Luennoitsijana Anna Johanna.

Kurssilla opitaan sarjomaan neuleita eri kokoihin Excel-ohjelmalla. Kurssilla tehdään ensin tarvittavat laskelmat yksinkertaiseen paitamalliin yhdessä koossa ja opetellaan sitten automatisoimaan samat laskemat usealle muulle koolle.
Lopuksi kaikkien kokojen tiedot kasataan yhteen niin, että niiden pohjalta on helppoa kirjoittaa neuleohje. Tarvitset luennolle oman koneen, jossa on Excel tai muu vastaava taulukkolaskentaohjelma, jotta voit kokeilla sarjomista itse kurssin oppien mukaan. Kaikki osallistujat saavat vielä kurssin jälkeen Anna Johannan kurssilla tekemät Excel-tiedostot, jotta on jälkikäteen helppo kerrata kurssin sarjontaoppeja.

Yksittäisen kahden illan verkkokoulutuksen hinta 70 euroa.
Molempien koulutusten yhteishinta on 120 euroa.

Ennakkoilmoittautujan etuna saat kurssimaksuista 10 % alennuksen kesäkuun loppuun saakka koodilla NK2024.
Kurssien kieli on suomi.

Ilmoittautuminen verkkoluennoille

Tutustu kouluttajiin

Neulesuunnittelija Heli Rajavaara kasvokuvassa.

Heli Rajavaara

on neuloja, neulesuunnittelija, testineuloja ja tekninen editoija.

Olen toiminut pitkään teknisenä editoijana useille suunnitelijoille sekä julkaisuille, sekä englanniksi että suomeksi. Lisäksi olen kääntänyt neuleohjeita julkaisuihin.

Neulonnassa olen pääasiassa keskittynyt omien mallien neulomiseen ja eri suunnittelijoiden mallien testineulomiseen ennen ohjeen julkaisua.

Neulesuunnittelija Anna Johanna yllään keltainen neuletakki.

Anna Johanna

Anna Johanna on jyväskyläläinen neulesuunnittelija. Hän on tunnettu kauniista kirjoneulemalleistaan ja erityisesti sarjomistaidoistaan, eli siitä, miten ohjeita lasketaan moneen eri kokoon. Anna Johannalla on takanaan pitkä ura tutkijana yliopistolla ja tohtorin tutkinto tilastotieteestä onkin tarjonnut kattavan työkalupakin neuleohjeiden matemaattisten pulmien ratkomiseen. Anna Johanna siirtyi päätoimiseksi neulesuunnittelijaksi vuoden 2020 alussa ja on julkaissut yksittäisten ohjeiden lisäksi myös kaksi neulekirjaa, Onnensäikeitä sekä Onnensäikeitä osa II.

Varattu kurssipaikka on ostopäätös, eikä kurssipaikkaa voi peruuttaa.
Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, voit myydä tai luovuttaa paikkasi eteenpäin. Ilmoitathan siitä kuitenkin kurssin järjestäjille. Mikäli kurssi peruuntuu kurssin järjestäjän toimesta, kurssimaksut palautetaan kahden viikon kuluessa kurssin peruuntumisesta. Kurssimaksu on henkilökohtainen ja oikeuttaa yhden henkilön osallistumiseen kurssille.

Tekstilogo Kädentaitojen akatemia

Taitoliiton Kädentaitojen akatemia on uusi koulutuspalvelu, jossa tarjotaan syvällistä asiantuntijatietoa ja osaamista niin käsityön harrastajille kuin ammattilaisillekin. Kädentaitojen akatemian koulutukset ovat asiantuntijaseminaareja, luentoja tai verkkokoulutuskokonaisuuksia, joissa perehdytään erilaisiin käsityön aihepiireihin.  

Kädentaitojen akatemia on tarkoitettu kunnianhimoisille tekijöille. Opettajat ovat alansa asiantuntijoita ja heiltä opit tekniikan, kulttuuriperinnön ja materiaalitietouden. Aineettoman kulttuuriperinnön säilyttäminen on keskeinen osa Kädentaitojen akatemian toimintaa.  

TÄGIT: