Taito yrityslaboratoriossa kolme käsityöyrittäjää

Kuvakollaasi: virkattuja eläimiä, värikkäitä villalankoja ja puisia käsityövälineitä.

Taitoliitto ja Suomen Kädentaidot -messut ovat tarjonneet messujen ensikertalaisille uuden, aloittelevien yrittäjien messukokonaisuuden. Yrittäjät valittiin avoimen haun perusteella. Osastolla kolme käsityöyritystä tuo omat tuotteensa ensimmäistä kertaa näille messuille yleisön tutustuttaviksi. Luvassa on uusia testituotteita ja palautteen keräämistä yrittäjämatkan alkutaipaleen vahvistamiseen. Tule tutustumaan yrityslaboratorion yrittäjiin ja uusiin tuotteisiin.

Löydät Taito- yrityslaboratorion Suomen Kädentaidot messujen A-hallista, osasto A848.
Messut Tampereella 17.–19.11.2023.

Aikama

Julia Kinner on tuore muinaistekniikoiden artesaani ja Aikama valmistaa perinne- ja erikoiskäsityövälineitä sekä tuottaa niiden käyttöön soveltuvia käsityöohjeita. Aikaman tavoitteena on kasvattaa perinteisten käsityömenetelmien ja välineiden suosiota tarjoamalla selkeästi brändätyt, laadukkaat käsityövälineet, sekä ohjeet näiden käytöön samalta verkkosivulta. Haaveena on tehdä nauhakudonnasta ja perinnekäsityötekniikoista uusi helposti lähestyttävä käsityövillitys. Sivutuotteena yritys valmistaa tuotteita perinneparkitusta nahasta.

Kiinnostus muinaistekniikoihin on selkeästi kasvussa ja Aikama vastaakin tähän kiinnostukseen tuomalla tekniikoiden kokeilun entistä helpommaksi.

Garnknuten    

Veronica Lönnqvist on värikkäisiin amigurumihahmoihin erikoistunut virkkausmallien suunnittelija. Hänen sometileillään ja Youtube-kanavallaan on seuraajia maailmanlaajuisesti. Viime syksynä hän teki ensimmäisen kerran kansainvälisille markkinoille suunnatun amigurumi seinäkalenterin, jossa joka kuukaudelle on oma virkkausmalli. Nyt Suomen Kädentaidot -messuilla Veronica julkaisee ensimmäisen kerran kalenterin myös suomeksi, saatavana on englanninkielinen ja suomalainen virkkausteemainen kalenteri. Kalenterin malleihin Veronica myy myös tarvikepaketteja.
Veronican äidinkieli on ruotsi ja messuilla hän toivookin pääsevänsä treenaamaan suomenkieltä sen lisäksi että kuulee kotimaisen yleisön palautetta kalenterista. Värikkäisiin amigurumihahmoihin on ainakin helppo ihastua, poikkea katsomaan! 

Käsin värjättyjä eri värisiä lankavyyhtejä.

Minsku Knits / Hele Design Oy

Minsku Knits yrittäjä Minna tunnetaan neulesuunnittelijana. Suunnittelusta kasvoi pikkuhiljaa ammatti ja alkuvuodesta 2023 lankamyyjänä aloittanut yritys. Käsin värjätty Lempo-lanka ja neulemallisto on uutuus, jonka mallit ovat helppoja mutta näyttäviä, jolloin ne on mahdollisia myös vähemmän kokeneille neulojille. Lempo-neulemalliston avulla kestävän, hyvänä pysyvän ”Isältä pojalle” -neuleen voi toteuttaa upean pehmeästä merinosta tai suomalaisesta villasta oman mieltymyksensä mukaan. Liukuvärjätyn Lempo-langan avulla näyttävä kirjoneule syntyy kahdella langalla. Lempo-langoilla on valmiiksi mietityt värimaailmat, joista on näyteneuleet. Tällöin neulojan on helpompi hahmottaa, millainen neulepinta langoilla muodostuu.


Suomen Kädentaidot messujen mainos, kaksi naista villapaidoissa istuu selin, teksti Aisti yhteisön voima.

TÄGIT: