Vuoden uutuustuote – Tuomaantähti!

  Puinen tuomaantähti-koriste ripustettuna joulukuuseen.

  Euroopan suurimmilla käsityömessuilla, Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella valittiin viime viikonloppuna jälleen Vuoden uutuustuote, jonka voitti Taito Varsinais-Suomen Tuomaantähti.

  Tuomaantähti on saanut innostuksensa perinteisestä käsin vuollusta Tuomaanrististä, jonka historia ulottuu pakana-aikaan ja Turun saaristoon. Koristeen nimi viittaa apostoli Tuomaaseen ja se nostettiin ikkunoille joulukuun 21. päivä (Tuomaan päivä) suojelemaan ja karkottamaan pahoja henkiä.

  ”Perinteisen Tuomaanristin haaste tänä päivänä on, että niiden tekijöitä ei enää juurikaan ole. Kuitenkin sen tarina ja historia liikuttavat ihmisiä yhä tänäkin päivänä. Me halusimme löytää koristeelle modernin muodon ja tekotavan samalla kun halusimme säilyttää tuotteen ainutlaatuisen herkkyyden”, kertoo Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.

  Tuomaantähti tuo perinteen tähän päivään.

  Vuoden uutuustuote -kilpailun raati kiitteli voittajaa paitsi perinteen uudistamisesta, myös sen ekologisesta materiaalivalinnasta ja kotimaisuusasteesta. Tuomaantähti on valmistettu kotimaisesta koivuvanerista Salon Halikossa, muotoilija Hermanni Vuorisalon verstaalla.

  ”Koko projekti eteni hyvin vauhdikkaasta. Soitin pari viikkoa sitten Hermannille ja totesin, että meidän on tehtävä Tuomaanristille jotakin. Parin päivän päästä siitä ensimmäiset protot olivat valmiita. Ensimmäinen erä valmiita Tuomaantähtiä valmistui keskiviikkona iltapäivällä. Messukuorma lähti torstaiaamuna kohti Tamperetta”, Aalto kertoo ja jatkaa.

  Torstaiaamuna ilmoitin tähden uutuustuote-kilpailuun ja saman päivän iltana sain messuilta soiton, että voitto on tullut. Sen jälkeen onkin sitten ollut melkoista härdelliä. Ensimmäiset Tuomaantähdet myytiin loppuun heti perjantaina ja lisätilaus tehtiin samantien. Tähtiä myydään nyt ennätysvauhtia.

  Tuomaantähden rinnalle on tulossa myös laserleikattu pöydällä seisova Tuomaanristi. Tavoitteena on, että se saadaan markkinoille viimeistään ensi viikolla. Tuomaantähtiä saadaan varmasti lisää jo tämän alkuviikon aikana.

  Tuomaantähtiä myy valtakunnallinen Taito Shop -verkkokauppa, Turun Taito Shop sekä Salon ja Raision taitokeskukset.

  Sivun kuva Paula Vanne.

  TÄGIT: