Tällä mattokurssilla pääset tutustumaan kiikkalaisen maton sevotukseen eli raitamallikerran suunnitteluun.  Kiikkalaisen sävytysmaton erikoisuus on, että kuteet pätkitään valmiiksi ja koko matto sommitellaan jo kuteina. Valmiiksi valitut kuteet kudotaan loimeen etukäteen tehdyn järjestyksen mukaan, vain yksi sukkula riittää kutomiseen. 

Kurssiin kuuluu teoriajakso ja ohjattu kudonta viikonloppu (pe-la), joka valitaan valmiiksi asetetuista vaihtoehdoista ilmoittautumisen yhteydessä. Maton kutominen vie aikaa aloittelijalta noin 15–20 tuntia / 2–3 kudontapäivää 

Pe 4.10. klo 16.4519.00

La 5.10. klo 10.3014.45

Kudontaviikonloput: pe–la 18.–19.10. tai pe–la  25.–26.10. Kurssilaiset jaetaan kahdelle viikonlopulle toteuttamaan kudonta. Merkitse lisätietoihin, kumpi viikonlopuista sopii sinulle paremmin ja teoriapäivänä täsmennetään vielä aikataulut. Voit tarvita myös viikonlopusta sunnuntaipäivän omatoimiseen kudontaan. 

Taitokeskus Verkaranta sijaitsee Tammerkosken rannassa kauniissa punatiilisessä talossa osoitteessa Vuolteentori 2. Lisätietoja saat sähköpostitse verkaranta@taitopirkanmaa.fi tai puhelimitse 050 496 1121. 

Hyvä asiakkaamme!

Voit liittyä Taito Pirkanmaa ry:n jäseneksi ja hyödyntää 15 % jäsenalennus kurssimaksuista.

Meillä voit maksaa kurssimaksun myös kulttuuriedulla. Ilmoittautuessa kurssille, valitse kurssiverkkokaupassa maksutavaksi ”maksu paikan päällä” ja kirjoita Lisätietoa- kenttään millä kulttuurimaksuvälineillä maksat. Kurssin voi maksaa myös kortilla paikan päällä. Meillä käyvät:

  • Mobiilisovellukset: SmartumPay kulttuuri, Epassi kulttuuri sekä Edenred Virike
  • Setelit: Smartum, Tyky+ kulttuuri ja Edenred Virike
  • Kortti: Edenred Virike 

Huomioithan, että kurssille ilmoittautuminen on sitova. Näiden ilmoittautumisten pohjalta opettaja myös hankkii tarvittavat laitteet ja materiaalit kursseille. Myös muiden kurssilaisten kannalta on harmillista, jos kurssi joudutaan perumaan viime hetkillä liian vähäiseksi pudonneen osallistujamäärän vuoksi.

Osa kursseista toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Opintokeskus Sivis on lain mukaan velvoitettu keräämään Tilastokeskuksen määrittämiä tilastotietoja koulutusten osallistujista, siksi kurssien ilmoittautujilta kysytään joitain taustatietoja mm. sukupuoli, koulutustausta ja kieli. Tietoja käsitellään vain laajoina massatietoina vapaan sivistystyön koulutusten opiskelijaprofiilin kuvaamiseksi.

Voit perua kurssin veloituksetta viikkoa ennen kurssin alkua, muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Lähetämme infokirjeen ilmoittautuneille noin viikkoa ennen kurssin alkua. Infosta löydät tarkemmat tiedot materiaaleista ja kurssin sisällöstä. Tarkistathan roskapostisi, mikäli kirjettä ei näy.

Onko kurssi jo täynnä? Ilmoittaudu jonoon lähettämällä sähköposti taitokeskukseen osoitteeseen verkaranta@taitopirkanmaa.fi. Olemme yhteydessä jonopaikoilla oleviin heti, jos vapaa paikka ilmaantuu 

Osoite: Vuolteentori 2, 33100 Tampere