Pistoolituftaus_on_hauskaa ja nopeaaa

Pistoolituftaus käsityökurssi Mikkeli

Tuftaus tai ehkä paremmin Punch Needle tekniikkana tunnettu työtapa on helppo ja nopea tapa valmistaa kodin sisustustekstiilejä. Nopeutta lisätään tällä kurssilla tuftauspistoolilla. 

Tuftauksessa kuviot ikään kuin maalataan kankaan pintaan tuftauspistoolilla. Neula liukuu pisto pistolta eteenpäin piirtäen samalla viivaa kankaan pinnalle. Pistoolilla työ on nopeaa ja pinnat valmistuvat nopeasti. Pistooli leikkaa nukkalenkin ryijymäiseksi automaattisesti kankaan toiselle puolelle. Pienien yksityiskohtien tekeminen vaatii harjoittelua, joten ensimmäisen työn kuvioiksi kannattaa valita selkeitä ja laajoja pintoja. 

Ennen kurssille saapumista voit suunnitella oman työsi. 
Kuvan olisi hyvä olla suhteellisen yksinkertainen, sillä pieneen työhön on vaikeaa tehdä yksityiskohtia, varsinkin kun kyseessä on ensimmäinen työ. Huomioitavaa, että kuva piirretään kankaalle peilikuvana. Suunnittelethan sellaisen kuvion, jonka osaat piirtää kankaalle peilikuvana. Yksinkertaiset kuviot toimivat parhaiten. Muodon voit päättää kuvion ei tarvitse olla suorakulmion muotoinen. Voit lähettää kuvan meille ennen kurssia ja tiedustella onnistuuko työ piirroksen mukaan. 

Kurssimaksu 89 € sisällään kaikki työvälineet mitä tarvitset. Saat käyttöösi tuftauspyssyn, kehyksen ja pohjakankaan. Lankoja voit ostaa kurssilta tai tuoda omia lankoja mukanasi. Maksimikoko työlle on 50×50 cm. Pistoolituftauskurssille osallistuvien on mahdollista saada välineistö omaan käyttöön 10 € päivävuokralla/ viikkovuokralla 50 €.

Tuftaamisesta tulee ääntä jonkin verran. Jos kovat äänet häiritsevät, voit ottaa mukaan korvatulpat tai kuulokkeet mukaan. Tuoksuherkille huomioitavaa, että viimeistelyssä käytettävä liima tuoksuu.

Ajankohta pe 17.5. klo 16.30–20 ja la 18.5. klo 10–15

Kurssipaikka: Taito- käsityökoulu, Vuorikatu 5 

Lisätiedot ja mahdolliset peruutukset: kasityokeskus@taitoitasuomi.fi 0440 162 229

Onko kurssi täynnä? Voit ilmoittautua jonoon sähköpostitse kasityokeskus@taitoitasuomi.fi

Olemme yhteydessä sinuun, mikäli paikkoja vapautuu tai lisäkursseja järjestetään.

Osoite: Vuorikatu 5, 50100 Mikkeli