indigolla-värjätty-kangas-naisen-käsissä-taito-pohjoispohjanmaa

Shiborin salaisuudet tutuksi

Shibori on japanilainen solmuvärjäystekniikka, jossa kangasta taitellaan, kierretään tai ommellaan siten, että siihen syntyy poimuja tai laskoksia. Kangas värjätään tämän jälkeen Indigofera Tinctoria-nimisellä kasvilla. 

Värjäysaineena indigo on mitä mainioin, sillä sen valon- ja värinkesto on erinomainen. Indigovärjäysmenetelmällä saa parhaillaan syvää yönsinistä, sekä vastakohtana vaaleaa hempeää taivaansinistä. Värjäysprosessin aikana opit, kuinka indigoa käsitellään ja uutetaan, jotta siitä saadaan irrotettua haluttu sininen sävy. Indigovärjäyksen lopputulos on aina yllätys, sillä jokainen värjäyskerta antaa eri sinisen sävyisen kankaan. Värjäämme huivikankaan koko 50 x 200 cm.

Pe 14.6.2024 klo 17-21 (yhden oppitunnin pituus 45 min).

Hinta 60 €. Kurssimaksu sisältää materiaalin, ohjauksen, tervetulokahvin ja iltapalan. Ilmoita lisätietoja -kohdassa mahdollisesta erityisruokavaliostasi. 

Opettajana Johanna Lumila.

Jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen ja maksut suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Huom! Mikäli osallistut useammalle lyhytkurssille, ilmoittaudu kyseisille kursseille ja valitse ”Maksu paikan päällä”, jonka jälkeen laita sähköpostia toimisto@taitopohjoispohjanmaa.fi. Näin saat laskun, josta on otettu pois päällekkäiset ateriamaksut.

Mikäli osallistut kaikille lyhytkursseille perjantain ja lauantain aikana, hinta on yhteensä 160 € sisältäen materiaalin, ohjauksen sekä tarjoilut.

Kurssimaksun voi maksaa paikan päällä, mikäli käyttää siihen kulttuurietua (Edenred, Epassi, Smartum). Muussa tapauksessa kurssi maksetaan etukäteen.

Huomioithan että ilmoittautuminen kurssille on sitova, eikä sitä voi peruuttaa. Jos et pääsekään kurssille, voit luovuttaa tai myydä paikkasi eteenpäin. Ilmoitathan siitä kuitenkin meille, jotta tiedämme, kuka tilallesi tulee. Jos valitset maksutavaksi ”maksu paikan päällä” käyttääksesi kulttuurietua, ja kurssipaikka jää käyttämättä, laskutamme kurssimaksun.

Mikäli kurssi perutaan Taito Pohjois-Pohjanmaan toimesta, kurssimaksu palautetaan ilmoittautuneelle.

Yhdistyksemme jäsenet saavat kurssista alennuksen käyttämällä jäsenalekoodia vain kurssille ilmoittautuessa (tarkistamme jäsenyyden voimassaolon). Jäsenalekoodi on PPJASEN24.

Jos haluat liittyä jäseneksi, se tapahtuu helposti täällä.

Kurssin kesto ilmoitetaan oppitunteina. Yhden oppitunnin pituus on 45min.

Kurssimme järjestetään Opintokeskus Siviksen tuella.

Osoite: Sanginjoentie 1101, 90660 Oulu