Käsityöyrittäjyys


Käsityöyrittäjyyttä tukemassa

Taitojärjestön tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä on edistää käsityötä ammattina, elinkeinona ja taitona. Järjestö onkin alan suurimpia työllistäjiä. Se tarjoaa yrittäjille ajankohtaista tietoa alan kehittymisestä ja ammatillisista mahdollisuuksista sekä palveluita yritystoiminnan tueksi. Järjestöllä on keskeinen rooli käsityötuotteiden markkinoinnissa omien liikkeiden ja lukuisten myyntitapahtumien kautta.

Taito Shopit ja muut taitoyhdistysten myymälät tekevät käsityötuotteiden kauppaa lähes sadan vuoden kokemuksella. Myymälät perustettiin alueellisen käsityön myyntikanaviksi. Myymälät toimivat kiinteässä yhteistyössä oman alueen käsityöyrittäjien kanssa ja antavat yrittäjille myös toimintaansa liittyvää ohjausta ja tarjoavat erilaisia koemarkkinointi- sekä koulutuspalveluja.

Taitoliitto on tehnyt 1990-luvulta alkaen käsityöalan toimialaraportteja ja välittänyt tietoa yritysten tilasta ja kehittämistavoitteista sekä toiminut asiantuntijana käsityöalan kehittämistyössä.
Viimeisin Käsityöalan suhdanne ja toimialaraportti 2019 ladattavissa pdf tiedostona tästä linkistä.

Taito yrityslaboratorio -messuyhteistyö Suomen Kädentaidot messuilla

Taitoliitto ja Tampereen Messut Oy tekevät yhteistyöstä Suomen Kädentaidot -messuille tuottamalla yhteistyössä  Taito yrityslaboratorio osastokokonaisuuden, jossa alan yrittäjyyttä suunnitteleva tai aloitteleva yrittäjä voi testata uusia käsityöalan tuotteita, konsepteja tai toimintatapoja suoraan kuluttajilla. Syksyn 2021 messuilla oli mukana kolme Taito yrityslaboratorio yrittäjää. Vuoden 2022 haku avataan huhti-toukokuussa.

 


Kysely koronavuoden vaikutuksista käsityöyrittäjille

Taitoliitto teki käsityöalan yrittäjille 6.10.–22.11.2020 kyselyn koronavuoden vaikutuksista yritysten toimintaan ja tulevaisuuteen. Korona on vaikuttanut monella tapaa käsityöalan yrittäjien arkeen viimeisen vuoden aikana. Vaikutukset alalla ovat olleet kahdensuuntaisia; osa yrittäjistä on ajautunut vaikeuksiin ja heidän on mm. messujen ja tapahtumien peruuntumisten myötä ollut vaikea tavoittaa asiakkaita. Osalle yrityksiä korona on luonut tilaisuuden uudistaa ja kehittää toimintaansa.

>> LUE LISÄÄ KYSELYSTÄ