Käsityöyrittäjyys

Taito yrityslaboratorio -messuyhteistyö Suomen Kädentaidot messuilla

Taitoliitto ja Tampereen Messut Oy avasivat keväällä 2020 haun Suomen Kädentaidot -messuille Taito yrityslaboratorio-osastolle. Taito yrityslaboratoriossa alan yrittäjyyttä suunnitteleva tai aloitteleva yrittäjä voi testata uusia käsityöalan tuotteita, konsepteja tai toimintatapoja suoraan kuluttajilla. 
Syksyn 2020 varsinainen messutapahtuma jouduttiin peruuttamaan koronavirusepidemiasta johtuen. Yrityslaboratorioon haki keväällä 24 yritystä, joista neljä tuli valituiksi ja he ovat mukana syksyn 2020 virtuaalimessuilla osoitteessa www.kadentaidot.fi 13.–15.11.2020. He saavat myös paikat Taito yrityslaboratorioon syksyn 2021 Suomen Kädentaidot messuille.

Taito yrityslaboratorioon valitut ovat:
Pinjo Design www.pinjodesign.fi 
Bosat www.bosat.fi 
Tuuli Saarelainen www.tuulisaarelainen.com 
Maana Crafts www.maanacrafts.com 

 

Käsityöyrittäjyyttä tukemassa

Taitojärjestön tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä on edistää käsityötä ammattina, elinkeinona ja taitona. Järjestö onkin alan suurimpia työllistäjiä. Se tarjoaa yrittäjille ajankohtaista tietoa alan kehittymisestä ja ammatillisista mahdollisuuksista sekä palveluita yritystoiminnan tueksi. Järjestöllä on keskeinen rooli käsityötuotteiden markkinoinnissa omien liikkeiden ja lukuisten myyntitapahtumien kautta.

Taito Shopit ja muut taitoyhdistysten myymälät tekevät käsityötuotteiden kauppaa lähes sadan vuoden kokemuksella. Myymälät perustettiin alueellisen käsityön myyntikanaviksi. Myymälät toimivat kiinteässä yhteistyössä oman alueen käsityöyrittäjien kanssa ja antavat yrittäjille myös toimintaansa liittyvää ohjausta ja tarjoavat erilaisia koemarkkinointi- sekä koulutuspalveluja.

Taitoliitto on tehnyt 1990-luvulta alkaen käsityöalan toimialaraportteja ja välittänyt tietoa yritysten tilasta ja kehittämistavoitteista sekä toiminut asiantuntijana käsityöalan kehittämistyössä.
Viimeisin Käsityöalan suhdanne ja toimialaraportti 2019 ladattavissa pdf tiedostona tästä linkistä.