Yrittäjyys

Käsityöyrittäjyyttä tukemassa

Taitojärjestön tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä on edistää käsityötä ammattina, elinkeinona ja taitona. Järjestö onkin alan suurimpia työllistäjiä. Se tarjoaa yrittäjille ajankohtaista tietoa alan kehittymisestä ja ammatillisista mahdollisuuksista sekä palveluita yritystoiminnan tueksi. Järjestöllä on keskeinen rooli käsityötuotteiden markkinoinnissa omien liikkeiden ja lukuisten myyntitapahtumien kautta.

Taito Shopit ja muut taitoyhdistysten myymälät tekevät käsityötuotteiden kauppaa lähes sadan vuoden kokemuksella. Myymälät perustettiin alueellisen käsityön myyntikanaviksi. Myymälät toimivat kiinteässä yhteistyössä oman alueen käsityöyrittäjien kanssa ja antavat yrittäjille myös toimintaansa liittyvää ohjausta ja tarjoavat erilaisia koemarkkinointi- sekä koulutuspalveluja.

Taitoliitto on tehnyt 1990-luvulta alkaen käsityöalan toimialaraportteja ja välittänyt tietoa yritysten tilasta ja kehittämistavoitteista sekä toiminut asiantuntijana käsityöalan kehittämistyössä. Viimeisin Käsityöalan suhdanne ja toimialaraportti 2017 ladattavissa pdf tiedostona tästä linkistä 


Yläkuvassa:
Kynttilätalo toimii Pudasjärvellä. Yrittäjät Sinikka Blomster ja Seija Herukka kannustavat käsityöyrittäjyyteen:  "Jos käsityötaitoa on, kannattaa haaveitaan kohti mennä". Kuva Maiju Pohjanheimo.


 

Taitoliitto oli mukana Suomi Areena -keskustelussa 2017 yhdessä Suomen Naisyrittäjien sekä Maa- ja kotitalousnaiset ry:n kanssa. Keskustelu aihe oli "Nyt on naisten vuoro - riittääkö rohkeus yrittäjäksi".