Kenkäveron kehruusunnuntai

Aika 19.03.2023 klo 10:00 – 13:00
Sijainti Kenkävero, Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli
Järjestäjä Taito Itä-Suomi ry
Rukki.

Tervetuloa kokeilemaan rukilla kehräystä!

Sunnuntaina 19.3.2023 klo 10-13 Kenkäveron kammareista kuuluu rukkien moniääninen kehräys, ja lampaanvilla muotoutuu langaksi Mikkelin Kalevalaiset ry:n Kehruueukkojen taitavissa käsissä. Tervetuloa mukaan kokeilemaa perinteistä rukilla kehräystä tai vaikka vain rukin polkemista, joka sekään ei ole aivan helppoa! Samalla pääset kyselemään vinkkejä ja kokemuksia alan harrastajilta ja saat lisätietoja Kenkäveron kesän kehräys-näyttelystä, kehräysaiheisista kesäkursseista ja mukavista teemapäivistä. Kehräys on Taitoliiton vuodelle 2023 valitsema käsityötekniikka, joten mukavaa toimintaa riittää pitkin vuotta, mikäli kehruukärpänen pääsee puraisemaan!

Kenkäveron Kehruusunnuntai Minna Canthin jaa tasa-arvon päivänä 19.3. on ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma, jossa kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan kuinka kehräys luonnistuu. Voit myös napata oman rukin kainaloon ja liittyä kehrääjien rinkiin, yhdessä kehräys kun on vielä mukavampaa!

Pappilaravintola palvelee normaalistu kaikkia kehräyksestä kiinnostuneita. Maistuisiko vaikkapa herkullinen Pappilan talvibrunssi tai kahvit paikan päällä leivotuilla leivonnaisilla?