Webinaari 10.4.: The stories about Polish basketry

Taitoliitto järjestää 10.4.2024 klo 18–19 kansainvälisen korinpunonnan webinaarin ohjeistapahtumana Jyväskylässä esillä olevalle Punottuja koreja meiltä ja maailmalta -näyttelylle.

Tapahtumassa puolalainen Serfenta-yhdistyksen edustaja Pauliina Adamska kertoo korinpunonnan perinteestä Puolassa. Serfenta edistää luonnonmateriaalien käyttöä ja korintekotaitoa Puolassa. Serfenta on saanut JIAPICH 2022 -palkinnon aineettoman kulttuuriperinnön edistämisestä.

Serfentan taidokkaat korit ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Työ perustuu syvään korityön tutkimukseen ja tutkimukseen. Serfenta ylläpitää perinteistä punontataitoa ja siirtää osaamista sukupolvelta toiselle.
Serfentan koreja on mukana Suomen käsityön museossa parhaillaan esillä olevassa Punottuja koreja meiltä ja maailmalta -näyttelyssä.

Verkkotapahtumassa Serfenta jakaa tarinoita mestareista, materiaaleista, tekniikoista, taidosta ja koreista Puolassa. He jakavat 15 vuoden kokemuksensa ja esittelevät punontamestareita. Lopuksi yleisö voi esittää kysymyksiä.

Tapahtuman kieli: englanti.
Tapahtuma järjestetään Teamsissa.

Webinaarin järjestää Taitoliitto osana Vuoden käsityötekniikan 2024 ohjelmaa. Osallistuminen on maksutonta.