Ketjupisto, harakanvarvaspisto, ranskalainen solmu – video-ohje

ei vielä arvioita

Kirjontapistoja voi harjoitella kirjomalla pistoja villakangastilkulle väripinnaksi. Erilaisilla pistoilla syntyy erilaista pintaa ja valmis tilkku on kiva yksityiskohta vaikka laukussa, taskuna tai paikkana vaatteessa.

Tarvikkeet

 • Villakangatilkku
 • Erivärisiä kirjontalankoja, esimerkiksi helmilankaa
 • Terävä kirjontaneula.
 • Sakset.

Pistoihin paneudumme alla olevan videon avulla. Opettele kolme yksinkertaista kirjontapistoa, ja niiden avulla voit sommitella monia pintoja. Oma käsiala kehittyy sitä mukaan kun kirjoo enemmän. Kokeile rohkeasti erilaatuisia ja -paksuisia lankoja sekä eripituisia pistoja niin opit huomaamaan millainen tiheys sopii kuhunkin pistoon ja materiaaliin.

Kirjo pehmohemmo

Musta yksinkertainen pehmo-olio, joka kuvioitu värikkäillä kirjontapistoilla.

Pehmohemmo on tehty vanhan käytöstä poistetun villapaidan hihasta. Neule on pesty pesukoneessa hieman liian kuumassa, että neulos on kutistunut sopivasti. Malli on suorakaide, johon on lisätty kädet ja jalat eri kappaleista. Pehmohemmon korvat on ommeltu suoraan hihasta. Voit ommella joko käsin tai koneella.

Tämän hemmon kirjottu osuus on tehty pistoharjoituksena erilliselle kankaalle, joka on ommeltu pehmoon. Voit kirjoa myös ennen pehmohemmon kokoamista vartalon osiin.

Kirjo erilaisia pistoja tai käytä vain yhtä pistoa. Mallihemmossa on tehty harakanvarpaita lomittain ja päällekkäin eri kokoisina ja eri vahvuisilla langoilla.

TÄGIT:

  Mitä pidit ohjeesta?

  Kerro mielipiteesi ohjeesta valitsemalla 1-5 tähteä.

  KOMMENTTEJA JA KESKUSTELUA

  Kerro mitä mieltä olit ohjeesta tai esitä kysymys. Lähettämäsi viesti tulee näkyviin tällä sivulla.