Konfetti-tyyny kanavakirjonnalla

ei vielä arvioita

Marianne Huotarin suunnittelema upea Konfetti-tyyny kirjontaan kanavakankaalle. Lankojen erilaiset materiaalit luovat tyynyyn houkuttelevan pinnan. Kun Konfetin on kerran saanut käsiinsä, ei sitä malta enää laskea pois.

Kanavatyö on helppoa kirjontaa, joka sopii hyvin myös aloittelijalle. Tässä työssä on käytetty erilaisia lankoja ja harvahkoa kanavapohjaa niin työ valmistuu melko nopeasti. Sinisissä pikkukivioissa on leikitelty kiiltäväpintaisen langan efektillä. Tyynyn toisella puolella on tummanpunainen samettikangas.

Piirrä kanavakankaaseen 30 x 50 cm alue ja jätä reunoille ompeluvaraa useita senttejä. Piirrä vaakaviiva 10 cm alueen alareunasta, yläosaan jää 20 cm. Merkitse valmiiksi paikat yhdeksälle koristeviivalle. Laske viivoille kymmenen ruutua, joiden välille pistot tehdään ja väritä säikeet sinisellä tussilla.

Tarvikkeet

 • 40 cm Sudan-kanavakangasta 18 st./5 ct.
 • 1 vyyhti vihertävää Lovikka-villalankaa (60 m/100 g, 100 % villaa).
 • 2 kerää Dropsin Eskimo-villalankaa (50 m/50 g, 100 % villaa). Väri pastellinroosa, nro 30.
 • 1 kerä Sandnes Garnin Silk Mohair-lankaa (280 m/50 g, 25 % silkkiä, 60 % mohairia, 15 % villaa). Väri puuteriroosa, nro 3511.
 • 1 tokka DMC Rayon Floss -kirjontalankaa (100 % rayonia). Väri tummansininen, nro 30820.
  1 tokka Anchor Lame -metallilankaa (65 % viskoosia, 35 % polyesteria). Väri sininen, nro 320.
 • Kanavaneula ja pienempi, terävä neula koristeompeleisiin.
 • Sininen tussi.
 • 30 cm samettikangasta
 • 40 cm vetoketju.


Valmistelut

Piirrä kanavakankaaseen 30 x 50 cm alue ja jätä reunoille ompeluvaraa useita senttejä. Piirrä vaakaviiva 10 cm alueen alareunasta, yläosaan jää 20 cm. Merkitse valmiiksi paikat yhdeksälle koristeviivalle. Laske viivoille kymmenen ruutua, joiden välille pistot tehdään ja väritä säikeet sinisellä tussilla.

Kavanakirjonta

Piirroskuva viivakoristeen ompelusta kanavatyynyyn.

Aloita työ koristeviivoista. Käytä ompeluun molempia sinisiä kanavalankoja. Pistot tehdään pohjan säikeiden jokaiseen välin eli neljään vierekkäiseen pystysäikeeseen siten, että säikeet peittyvät. Jatka pistelemällä paksua Lovikka-villalankaa tyynyn alaosaan joka toiselle riville siten, että pisto kulkee diagonaalisti yhden ruudun yli. Tee tarvittaessa pienempiä pistoja, jotta koristeviivojen reunat peittyvät.

Yläosa tehdään kahdella langalla, jolloin ohut ja pörröinen Sandnes-lanka lujittaa hahtuvaista Eskimo-lankaa. Yläosa pistellään myös diagonaalisti aina seuraavaan ruutuun. Päättele langanpäät solmimallla ne työn takapuolelle.

Tyynyn ompelu

Leikkaa samettikankaasta 30 x 55 cm ja 15 x 55 cm palat. Huomioi, että sametin nukkasuunta on sama. Ompele vetoketju palojen pitkälle sivulle. Pienempi pala on tyynyn alareuna. Ompele vetoketjullinen kangaspala kanavatyöhön. Mittaa kangaspalan alareunasta 10 cm ja yläreunasta 20 cm. Tyynyn etuosan värinvaihto ja takaosan vetoketju osuvat kohdakkain. Ompele tyynyn reunat kiinni.

Kuvat Johanna Aydemir. Piirrokset Marianne Huotari.

Taito.fi sivujen mallien kopiointi ja kaupallinen valmistus on kielletty.

TÄGIT:

  Mitä pidit ohjeesta?

  Kerro mielipiteesi ohjeesta valitsemalla 1-5 tähteä.

  KOMMENTTEJA JA KESKUSTELUA

  Kerro mitä mieltä olit ohjeesta tai esitä kysymys. Lähettämäsi viesti tulee näkyviin tällä sivulla.