Taitokeskus Verkaranta

Taito Pirkanmaalla on Tampereella kolme taitokeskusta. Taitokeskus Verkaranta toimii vuonna 1858 rakennetussa kauniissa, punatiilisessä vanhassa värjäämössä. Verkarannassa yhdistyvät monipuolisella tavalla käsillä tekeminen, työpajat, käsityömateriaalit ja tarinat Tampereen vanhasta tekstiilikaupungista. Tampereen kaupunki korjasi ja vuokrasi Verkarannan Taito Pirkanmaalle vuonna 1986.

Taitokeskus Verkaranta toimii Tamfeltin, entisen Tampereen Verkatehtaan vanhan värjäämörakennuksen toisessa kerroksessa Koskipuistossa aivan Hämeensillan kupeessa. Verkarantaan on helppo tulla tekemään käsitöitä, osallistumaan kursseille tai kutomaan kangaspuilla. Katutasosa löytyy Taito Shop Tampere, josta saa ihanat lahjat ja langat. Talo on aarreaitta niin neulojille kuin kutojille. Se on kaikille avoin ja kotoisa kuin oma olohuone!

Verkarannassa toimii arkipäivisin aktiivinen kutomo, johon kuuluu neuvontapalvelu. Käytössämme on yhdeksät kangaspuut, teollisuusompelukone mattojen kanttaukseen sekä kerintälaite ja vyyhdinpuut langan kerimiseen. Lisäksi meillä on yksi työpajatila ja parviaula erilaisia tilaisuuksia ja opetuksia varten.

Heinäkuussa kaikki ohjaajat lomailevat 15.-28.7. jolloin vain omatoimikudonta on mahdollista

Omatoimiset kutojat voivat tulla kutomaan myös aukioloaikojen ulkopuolella. Olethan yhteydessä, jos haluat tulla kutomaan iltaisin ja viikonloppuisin!

Kutomotoiminnan lisäksi Verkarannassa järjestetään viikonloppuisin käsityön lyhytkursseja. Katso lisätiedot kursseista, TYHY-toiminnasta sekä käsityötaiteen perusopetuksesta aikuisille. Voit tilata meiltä käsityökurssin kaveri- tai työporukallesi. Sijaitsemme aivan Tampereen sydämessä, tähän on kaikkien helppo tulla julkisilla kauempaakin.

Pirkanmaalla on oma, tarkistettu kansallispuku, jonka kotipaikka on Taito Pirkanmaa ry. Verkarannan taitokeskus vastaa Pirkanmaan kansallispuvun tarvikemyynnistä ja neuvonnasta.

Taitokeskus Verkaranta

Vuolteentori 2, 33100 Tampere
p. 050 496 1121
verkaranta@taitopirkanmaa.fi

Materiaalit ja ohjeet p. 050 594 1917 (arkisin klo 8.30–16)

Henkilökunta

Vastaava neuvoja Anna Puolakka p. 050 349 4810
Neuvoja Titta Eräniitty p. 050 413 2853
Neuvoja Taina Keskinen p. 050 496 1121

Aukioloajat

Ma–pe 10–17

Heinäkuussa kaikki ohjaajat lomailevat 15.-28.7. jolloin vain omatoimikudonta on mahdollista

Lauantaisin kurssien aikataulun mukaan, muutokset mahdollisia.
Kudonta mahdollista myös iltaisin ja viikonloppuisin.