Maksut

Lukukausi- ja materiaalimaksut laskutetaan lukukausittain elokuussa ja tammikuussa. Materiaalimaksu laskutetaan lapsilla ja nuorilla lukukausimaksun yhteydessä, aikuisilla myöhemmin käytön mukaan. Näpsän ensimmäinen lukukausilasku lähetetään sähköpostilla osoitteesta noreply@netvisor.fi ja seuraavat e-laskuina, e-laskun käyttöönotto-ohje

Lukuvuoden 2024-2025 lukukausimaksut

Varhaisiän opinnot, lasten perusopinnot
1-2 viikkotuntia

172 € | Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti, Ylöjärvi
179 € | Tampere
materiaalimaksu 40 €

Lasten ja nuorten perusopinnot
3 viikkotuntia

193 € | Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti, Ylöjärvi
196 € | Tampere
materiaalimaksu 46 €

14–18-vuotiaiden nuorten perus- tai syventävät opinnot
3 viikko-oppituntia

202 € | Tampere, Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti, Ylöjärvi
materiaalimaksu 50 €

Aikuisten opinnot
viikoittainen kesto vaihtelee opintojaksoittain, lukukauden kokonaiskesto 48 oppituntia

217 €| Tampere, Akaa, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti, Ylöjärvi
Aikuisten opinnoissa materiaalit maksetaan myöhemmin käytön mukaan. Aikuiset voivat maksaa lukukausimaksunsa myös kulttuurieduilla (Smartum, ePassi, Tyky, Edenred, Eazybreak).

Perhealennus on 12 %. Perheen vanhimman oppilaan lukukausimaksu on normaali, kaikille saman perheen nuoremmille oppilaille hyvitetään 12 %.

Perumisehdot 

Oppilaspaikka perutaan aina kirjallisesti joko sähköpostilla napsa@taitopirkanmaa.fi tai muulla kirjallisella ilmoituksella osoitteeseen Taito Pirkanmaa ry, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Peltokatu 16 C, 33100 Tampere. Säilytä päivämäärällä varustettu kopio lähettämästäsi perumisilmoituksesta.

Uuden oppilaan paikanvarausmaksu on 50 € ja se sisältyy lukukausimaksuun. Jos syyslukukauden oppilaspaikka perutaan kirjallisesti 31.8. mennessä, maksetaan vain paikanvarausmaksu oppilaaksi hyväksymiskirjeen mukana toimitetulla lukukausimaksulaskulla. Lukuvuoden aikana ilmoittautuneet oppilaat voivat perua oppilaspaikan 50 €:n paikanvarausmaksulla ensimmäisen opintokerran jälkeen.

Jatkavan oppilaan syyslukukauden oppilaspaikan voi perua kuluitta kuluvalla lukukaudella 30.4. mennessä. Touko-elokuussa perutusta oppilaspaikasta laskutetaan 50 €:n paikanvarausmaksu. Kevätlukukauden oppilaspaikan voi perua kuluitta 30.11. mennessä ja 50 €:n paikanvarausmaksulla 10.1. asti.

Lukukausimaksun maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruminen. Oppilaspaikasta, jota ei ole peruttu määräaikaan mennessä, laskutetaan koko lukukausimaksu.

Maksukäytännöt 

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä on osa suomalaista koulutusjärjestelmää ja siihen kuuluvaa taiteen perusopetusta. Kun oppilas hyväksytään oppilaitokseen, oppilaspaikka on koko oppimäärään. Oppilaspaikkahakemus on sitova. Lukukausi- ja materiaalimaksut laskutetaan lukukausittain. Syyslukukauden laskutus on elokuussa ja kevätlukukauden tammikuussa. Taito Pirkanmaa ry:n johtokunta hyväksyy lukukausimaksut lukuvuosittain.

Jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä (mm. kuljetus tai muut harrastukset) lukukausimaksu on maksettava. Maksu on sama riippumatta siitä, kuinka monelle opetuskerralle opiskelija osallistuu. Maksamattomat laskut siirtyvät huomautuksen jälkeen perintätoimisto Lowell Suomi Oy:lle.

Maksukäytäntömme perustuu lakiin Taiteen perusopetuksesta 633/98 12 § Oppilailta perittävät maksut.

Maksumuutokset 

Poikkeavasta maksuaikataulusta voi sopia tarvittaessa soittamalla laskutuksen numeroon p. 050 435 5455.