Käsityö Suomessa: Onni elää käsityössä – Taitojärjestö

Käsityö on rakas harrastus, joka lisää onnellisuutta.
Taitojärjestö tarjoaa käsityökursseja ja -koulutusta, tule kokemaan käsityön iloa yhdessä kanssamme!

Seuraa Facebookissa @onnielaakasityossa ja Instagramissa @onni.elaa.kasityossa.

Lohtu kaarrokeneule by Neuloosisko

Roosa nauha -käsityöt ja Lohtu-kaarrokeneule KAL

Roosa nauha -kampanja on hieno menestystarina, jossa Taitojärjestö on omalta osaltaan mukana jo kymmenettä kertaa. Taitokeskukset ja Taito Shopit myyvät Roosa nauha -lankoja ja neulelehtiä, joiden myyntihinnasta osa lahjoitetaan Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen.

Neuloosisko Laura Pajula ja Liisa Saarenmaa suunnittelivat Taitojärjestön Roosa nauha -kampanjaan Lohtu-kaarrokeneuleen, jonka ohje julkaistaan Knit along yhteiseneulontana 28.10.2022 alkaen.

Käsityöaktivismi-näyttely

Ihmisen ja luonnon kuormittuminen nousevat esiin Taitoliiton ja KSL-opintokeskuksen tuottamassa Käsityöaktivismi-näyttelyssä. Näyttelyssä tekijät kertovat myös omasta suhteestaan käsityöaktivismiin, ja esittävät kysymyksiä käsityöaktivismin luonteesta.  Mitä on käsityöaktivismi? Mitä se tekijälleen merkitsee ja millaisia mahdollisuuksia käsityöaktivismi avaa itselle tärkeiden aiheiden käsittelyyn? Käsityöaktivismin äärellä herää keskustelu myös aktivismista, mitä on aktivismi tai mikä on käsityöaktivismin suhde taiteeseen?

Tekemisen iloa -käsityökurssit

Tekemisen iloa -kurssimallisto on Taitojärjestön oma, vuosittain uudistuva, trendikäs, monipuolinen ja itse tekemiseen innostava käsityön mallisto. Malliston suunnittelijoina ovat jo usean vuoden ajan toimineet käsityön ja kotimaisen muotoilun huippunimet.

Tutustu vuoden 2022 kurssimalliston uutuuksiin ja aiempiin mallistoihin, monet tuotteet ovat jo klassikkoja ja niitä valmistetaan kursseilla useita vuosia.

Pellavapelto ja Neliömetri pellavaa -logo

Neliömetri pellavaa – Tutustu pellavan kasvatukseen ja työstämiseen

Neliömetri pellavaa -pellavankasvatusprojektissa 20222–2023 innostamme tutustumaan pellavakuidun matkaan aina siemenen viljelystä korjuuseen ja kuidun työstämiseen asti. Projektin taustalla on vanhojen perinnetietojen ja taitojen ylläpitäminen. Samalla tutustutaan pellavan alkuperään ja tuotantoon sekä kuidun käsittelyn kulttuuriperintöön.

CraftCorner Helsinki

CraftCorner on käsityön kohtaamispaikka Helsingissä,
josta löydät suomalaisten käsityön taitajien tuotteet.
Taitoliitto ylläpitää CraftCornerissa käsityöhön ja muotoiluun erikoistunutta näyttelytilaa.