Aikusten Näpsä on vähän enemmän kuin harrastus

  Aikuiset käsityön taiteen perusopetuksen opiskelijat tekevät ohjaajan johdolla töitä yhdessä pöydän ääressä.


  Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän aikuisopinnot tarjoavat käsityön harrastajalle ripauksen enemmän kuin itsenäinen käsityön harrastaminen. Käsityön taiteen perusopetuksessa opitaan uusia tekniikoita ja tutustutaan uusiin materiaaleihin suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti, omaa luovuutta ja ideointia unohtamatta.

  Opetuksen tavoitteena on, että oppilas perehtyy monipuolisesti erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin sekä soveltaa tietoja ja taitoja käsityöllisessä suunnittelu- ja valmistusprosessissa. Oppilas kokee iloa oppimisesta tekemällä, arvostaa omaa ja ryhmän työskentelyä.

  Näpsässä opiskelija voi opiskella käsityön taiteen laaja oppimäärän, jonka aikana ehtii perehtyä moneen eri materiaaliin ja keskittyä omiin suosikkeihin. Opintojen aikana tutustuu samanhenkisiin ihmisiin, voit jopa saada uusia ystäviä.

  Aikuiset oppilaamme, aikut kuten heitä kutsumme, ovat vuosien harrastamisen aikana tutustuneet toisiinsa ja osa on viihtynyt oppilainamme jo vuosia. Näpsän aikuisryhmiä Taito Pirkanmaalla on monessa eri kunnassa.

  Teimme tänäkin keväänä oppilaskyselyn ja voimme sanoa, että tutkitusti oppilaamme viihtyvät Näpsän oppilaina. Tässä muutamia saamiamme palautteita:

  – Näpsässä) Pääsee oppimaan kaikenlaista uutta mitä ei kotona välttämättä opettelisi.

  – Löytää itsestään myös uusia puolia.

  – Tosi kivaa ja kiinostavaa kun saa tehdä uusia juttuja.

  – Saan ammattitaitoista ja ystävällistä ohjausta ja pääsen kokeilemaan tekniikoita, joihin muuten ei olisi varaa tai joskus edes kiinnostusta.

  – Tapaan ja tutustuu samasta asiasta kiinnostuneisiin ihmisiin ja oppii uusia tekniikoita ja saa neuvoa omaan tekemiseen.

  – Opin uusia taitoja ja se lisää sekä luovuuttani, että henkistä hyvinvointia.”

  Jos kiinnostuit, haku syksyn ryhmiin on auki toukokuun loppuun asti. Löydät ne Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän verkkosivuilta. Ensi syksynä tarjolla on monta kiinnostavaa tekniikkaa, kuten kalannahan parkkaaminen, kolmiulotteinen huovutus ja keramiikka.

  TÄGIT: