Näpsän näyttelykevät on avattu

  Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän oppilaiden töitä pääsee ihastelemaan useissa toimipisteissä kevään aikana

  Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän oppilaiden lukuvuoden aikana valmistuneita töitä ja teoksia pääsee katsomaan kevään aikana niin toimipisteiden omissa näyttelytiloissa kuin yhteistyökumppaneiden gallerioissa. Näyttelyissä näkyy lukuvuoden teema, joka on lukuvuonna 2023–2024 Minun suosikkini. Teemaa on tarkasteltu monesta eri näkökulmasta: suosikki voi olla lempihahmo, materiaali tai vaate.

  Tampereen konservatorion näyttelytilaan on koottu Tampereella ja Pirkkalassa opiskelevien 9–12-vuotiaiden oppilaiden valikoituja teoksia eri opintokokonaisuuksista.

  – Esimerkiksi esine- ja tekstiiliympäristön jaksoilla käsityötä on lähestytty toiminnallisuuden, muotoilun sekä teknologian näkökulmasta. Innovatiivisuuteen puolestaan on kannustettu tutkivalla ja leikkivällä otteella, näyttelyn koonnut vastaava opettaja Mirva Juntunen kuvailee.

  – Näyttely tarjoaakin mahdollisuuden paitsi ihailla lukuvuoden aikana tehtyjä töitä, myös saada lisää tietoa Näpsän lukuvuoden sisällöistä ja tavoitteista, Juntunen sanoo.

  Esillä näyttelyssä on myös oppilaiden yhteisteoksia. Konservatoriotalon näyttely on avoinna 4.3.–25.4.2024 ja näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy.

  Konservatoriotalon lisäksi Tampereella nähdään toukokuun aikana aikuisopiskelijoiden näyttely Kummankuristen olentojen juhlat Kahvila Runossa sekä 14–18-vuotiaiden nuorten näyttely Salaisuuksien puutarha Tammelan Näpsän Aula Galleriassa. Lopputöiden ja käsityön lukiodiplomien näyttely avautuu niin ikään toukokuussa Sampolan taloon Galleria Lumoukseen.

  Oppilastöiden kevätnäyttelyitä tullaan näkemään myös mm. Kangasalan kirjastolla ja Epilän, Lempäälän ja Oriveden taitokeskuksilla. Lisäksi Mänttä-Vilppulan aikuisopiskelijoiden työt ovat mukana Autere-opiston kevätnäyttelyssä.

  TÄGIT: