Virtain taitokeskus lakkautetaan elokuun aikana

  Taito Pirkanmaa ry on joutunut tekemään valitettavan päätöksen Virtain taitokeskuksen lakkauttamisesta. Taitokeskuksen toiminta päättyy elokuun lopussa. Asiasta päätti Taito Pirkanmaa ry:n johtokunta kokouksessaan 6.6.2023.

  – Tämä on erittäin harmillinen tilanne, mutta valitettavasti asiakasmäärä Virroilla ei ole riittävä kannattelemaan taitokeskuksen toimintoja, toiminnanjohtaja Tuula Ruusumaa perustelee päätöstä.

  Taito Pirkanmaalla on ollut käynnissä jo pidemmän aikaa koko yhdistystä ja sen toimipisteitä koskeva kehitystyö. Sillä pyritään turvaamaan yhdistyksen talous ja mahdollistamaan tulevaisuuden kehittämistoimet. Osana tätä työtä Taito Pirkanmaa päätti jo noin vuosi sitten sulkea Virtain taitokeskuksen myymälän.

  – Tuolloin ajattelimme optimistisesti, että nuo sopeuttamistoimet olisivat riittävät. Nyt joudumme kohtaamaan sen tosiasian, että näin ei ole ja olemme päättäneet lopettaa taitokeskuksen Virroilla.

  – Selvitämme vielä, voisiko Käsityö- ja muotoilukoulun opetus jatkua Virroilla. Olemme saaneet asiaan toimitilojen osalta vihreää valoa koululta, mutta vielä tarvitsisimme osaavan Näpsä-opettajan ryhmien vetäjäksi, Ruusumaa sanoo.

  Muutos ei aiheuta irtisanomisia. Taitokeskuksen nykyinen työntekijä siirtyy töihin toiseen yhdistyksen toimipaikkaan. Ruusumaan mukaan tällaiset päätökset ovat aina raskaita, vaikka tässä on edetty monin tavoin yhteisymmärryksessä neuvotellen.

  – Joudumme kohtaamaan nämä taloudelliset haasteet, kuten inflaation siivittämän kulujen voimakkaan kasvun ja asiakkaiden ostovoiman heikentymisen, näin ikävällä tavalla. Se on todella harmillista, mutta nähdäksemme nyt päätetyt toimet ovat väistämättömiä.

  Taitokeskus on suljettuna heinäkuussa 2023. Elokuun alussa jatkamme taitokeskuksen tyhjennysmyyntiä, jolloin myynnissä on edullisin hinnoin käsityömateriaalia, -välineitä ja kangaspuita.

  TÄGIT: