Lankatukku

Taito Pirkanmaa Oy tuottaa myös ammattilaisille korkealuokkaisia villalankoja neuleisiin ja ryijyihin. Pirkka- ja Sirkka-lankojen laaja värikartta mahdollistaa vaativimpienkin suunnitelmien toteuttamisen.

Värikkäitä lankoja naisen sylissä Tampereen Tallipihalla.

Taito Pirkanmaa, aikaisemmin Pirkanmaan Kotityön nimellä tunnettu yritys, on tuottanut omia käsityölankoja Tampereella 1960-luvulta lähtien. Asiakkaille haluttiin tuolloin tarjota korkealuokkainen ja hinnaltaan kilpailukykyisiä materiaaleja.

Pirkka-langan kehitystyö Tampereen Verkatehtaan kanssa alkoi vuonna 1970, ja seuraavana vuonna langasta tehtiin koekehräykset ja -värjäykset. Vuonna 1972 julkistettiin ensimmäinen 45 värin lankakartta. Pirkka-lanka tuli tukkumyyntiin vuonna 1974. Langan kehitys kuitenkin jatkui ja entistä pehmeämpi, nykyisenkaltainen Pirkka-lanka saatiin markkinoille vuonna 1975. 

Yhä tänäkin päivänä Pirkka-langan salaisuus on sen huikea värikartta. Nykyinen Pirkka-lanka on edelleen laadukas neulelanka, joka saa värien lisäksi kehuja hyvästä neulomistuntumasta ja ennen kaikkea kestävyydestä. Oikein hoidettuna Pirkka-langasta neulottu vaate kestää jopa vuosikymmeniä – sellaisiakin olemme nähneet!

Langoista paksu Pirkka sopii erityisen hyvin pipoihin, lapasiin ja neuleisiin, villatakkeihin ja -paitoihin. Ohuesta Pirkasta saa kevyempiä, sisäkäyttöön soveltuvia neuleita ja se sopii erityisen hyvin neulekoneella työskentelyyn, johon se alun perinkin kehitettiin. 

Puhtaassa norjalaisessa luonnossa kasvaneet lampaat tuottavat laadukasta villaa, joka kehrätään Norjassa ja jatkojalostetaan Suomessa. Kampavillasta kehrätyt Pirkka-langat värjätään Hämeenkyrössä. Värjäyksessä käytetään EU-standardien mukaisia värejä, ja toiminta on ympäristöviraston antamien ympäristöohjeiden mukaista. Lankaklassikko on suomalaisen lankatuotannon helmi, joka säilyttänyt laatunsa ja värien upeutensa jo viisikymmentä vuotta.

Olethan yhteydessä meihin, autamme mielellämme löytämään juuri oikeat tuotteet jälleenmyyntiin ja asiakkaille tarjottavaksi. Voi tutustua tuotteisiimme verkkokaupassamme.

Taito Pirkanmaa Oy
Vuolteentori 2, 33100 Tampere
P. 050 595 0402 (arkisin klo 8.30–16)
tukku@taitopirkanmaa.fi

Y-tunnus 0349328-5

Toimitusehdot tukkuasiakkaille:
Toimitusaika:
2–4 arkipäivää tilauksen saapumisesta
Rahti: Tilaukseen lisätään rahtikulut.
Toimitusehto: Uusille tukkuasiakkaille ensimmäinen tilaus ennakkomaksulla.