2007–2010-syntyneiden Nuorten opintojaksovalikko syksy 2024

Nuorten opintojaksovalikko on tarkoitettu 2007–2010-syntyneille perus- tai syventäviä käsityön taiteen perusopintoja suorittaville opiskelijoille. Lukuvuosi rakentuu kahdesta yhtä pitkästä jaksosta, jotka sijoittuvat syys- ja kevätlukukaudelle. Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti kerran viikossa 3 oppituntia kerrallaan. Tunneilla tehdään käsitöiden suunnittelun ja valmistuksen lisäksi itsearviointia ja dokumentoidaan opintojaksolla opittua. Opiskelija voi itse valita, mitkä kaksi opintojaksoa hän vuoden aikana valitsee ja pystyy näin vaikuttamaan omien opintojensa painotukseen. Syyslukukausi alkaa viikolla 34. Lukukausimaksu on 202 € ja materiaalimaksu on 50 €.

Ilmoittautuminen aukeaa 2.4.2024

Lisätietoja napsa@taitopirkanmaa.fi

SYYSLUKUKAUDEN 2024 NUORTEN OPINTOJAKSOT

Lempäälä, Taitokeskus Lempäälä, Keraamiset kattaukset,  tiistai klo 17.15–19.30

Opintojaksolla syvennytään astioiden ja koriste-esineiden valmistukseen käsinrakennus- ja muottitekniikoiden avulla, juhlavien kattausten näkökulmasta. Jakson päätteeksi rakennetaan vanhan aseman saliin näyttely, katetaan pöydät valmistuneilla astioilla ja koristellaan tila oppilaiden suunnitelmien mukaisesti. Tilan koristelussa teemme yhteistyötä myös muiden näpsäläisten kanssa.

Orivesi, Taitokeskus Orivesi, Kuvioita kankaalla, keskiviikko klo 15–17.15

Opintojaksolla tutustutaan kankaankuvioinnin monipuoliseen maailmaan. Jakson aikana valmistetaan mm. omia leimasimia ja harjoitellaan kuvioiden sommittelua ja rytmejä sekä maalataan kankaita. Kuvioiduista kankaista luodaan uusia kuvioita tilkkutyötekniikoilla ja täydennetään niitä kirjonnalla.

Tampere, Taitokeskus Epilä, Vaateompelua, tiistai klo 17.15–19.30

Tule ompelemaan omien tarpeiden ja toiveiden mukaan vaatteita ja asusteita. Vaatteiden valmistuksessa käytetään valmiskaavoja, joita opitaan muokkaamaan oman suunnitelman mukaiseksi ja omille mitoille sopivaksi. Opintojakson aikana voi myös korjata tai uudistaa omia vaatteita.

Tampere, Hervanta, Maalataan ja muotoillaan langoilla, tiistai klo 17.15–19.30

Kokeillaan luovasti ja rohkeasti miten erilaisilla langoilla voidaan luoda kuvia ja muotoja. Tekniikoina mm. tuftaus, kirjonta, kehyskudonta, punonta. Jaksolla valmistetaan taidetekstiili sekä itselle että ryhmän yhteistyönä johonkin valittuun tilaan.

Tampere, Tammela, Huolla, korjaa, kunnosta ja uudista tekstiilejä, tiistai klo 17.15–19.30 

Opetellaan huoltamaan, paikkaamaan ja parsimaan vanhoja tekstiilejä, kenkiä ja vaatteita. Jaksolla valmistetaan paikkaus- ja parsintavälineille oma säilytyskotelon sekä yhteistaideteos kierrätetyistä tekstiileistä Design on Tampereen tapahtumaan. 

Tampere, Tammela, Keraamiset asusteet ja Designtori muotinäytös,  torstai klo 17.15–19.30

Miten yhdistää keramiikka pukeutumiseen? Opintojakson aikana suunnitellaan erilaisia keraamisia asusteita, esimerkiksi naamioita, hatukkeita, kaulakoruja, solmioita ja käätyjä. Heittäydytään villiksi ja suunnitellaan näyttäviä keraamisia asusteita, joihin voi halutessaan yhdistää muita materiaaleja kuten helmiä, nyörejä, punosta, korulukkoja, ym. Tutustutaan erilaisiin savimateriaaleihin ja tehdään pieniä tekniikkaharjoituksia ja lopulta suunnitellaan, valmistetaan ja viimeistellään oma asustekokonaisuus. Jakson aikana teemme yhteistyötä torstain vaateompeluryhmän kanssa ja valmistuneet työt esitellään Designtorin muotinäytöksessä.

Tampere, Tammela, Kierrätyskankaista vaateompelua ja Designtori muotinäytös, torstai klo 17.15–19.30

Opinjaksolla tutustutaan tekstiilien kierrätykseen ja uudelleen käyttöön. Jaksolla suunnitellaan ja toteutetaan ompelemalla kierrätetystä tekstiilistä uusi vaate/asuste/asukokonaisuus. Jaksolla syntyneet tuotteet esitellään muotinäytöksessä Designtorilla Pakkahuoneella. Muotinäytös suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Keraamiset asusteet -ryhmän ja DesignOnTampere ry:n kanssa.